Fall Out Boy

Fall Out Boy (často zkracováno na FOB) je alternativní rocková kapela z Chicaga ve státě Illinois v USA. Jejími členy jsou Pete Wentz (baskytarista), Patrick Stump (zpěv), Andy Hurley (bicí) a Joe Trohman (kytara). Jsou autory úspěšných písní, mezi něž patří například "Thnks fr the Mmrs", "Sugar, We're Goin Down" a "Dance, Dance". Jejich hudba se většinou podobá pop-punkovému stylu, respektive hudebnímu žánru. Název "Fall Out Boy" získala skupina podle postavy, která se objevila v jedné epizodě seriálu Simpsonovi. "Sugar, We're Goin' Down" byl první singl z jejich alba From Under the Cork Tree. V hitparádě Billboard se umístil na osmém místě. Druhým singlem byla píseň "Dance, Dance", která se dostala do velkého vysílání ve Spojených státech. třetím singlem byla píseň "A Little Less Sixteen Candles, a Little More Touch Me". Jejich třetí album se jmenuje Infinity on High a mělo velký úspěch po celém světě. Dvě písně z alba byly velmi populární po celém světě. Jsou to "This Ain't a Scene, It's an Arms Race" a "Thnks fr th Mmrs". Název druhé písně zní "Thanks for the Memories" bez samohlásek, což má vypadat jako z textové zprávy. Třetí singl z alba Infinity on High se jmenuje "The Take Over, The Breaks Over". Čtvrtý singl se jmenuje "I'm Like a Lawyer With the Way I'm Always Trying to Get You Off (Me & You)". Jejich čtvrté album Folie à Deux vyšlo 16. prosince 2008. "I Don't Care" byla první písní, která z alba vyšla. Koncem roku 2009 si kapela dala pauzu. Patrick Stump se vydal na sólovou dráhu a 18. října 2011 vydal své debutové album Soul Punk. Jeho EP Truant Wave vyšlo 22. února 2011. Baskytarista Pete Wentz založil elektropopovou skupinu Black Cards. Kytarista Joe Trohman a Andy Hurley založili rockovou skupinu The Damned Things s lidmi z kapel Anthrax a Every Time I Die.

Fall Out Boy ukončili pauzu v roce 2013 a vydali nový singl "My Songs Know What You Did in the Dark (Light 'Em Up)" a album Save Rock and Roll spolu s podpůrným turné.V září 2013 vyrazili na podzimní turné Save Rock and Roll Arena s další rockovou kapelou Panic! at the Disco na podporu alba. V září 2014 vydali nový singl s názvem "Centuries".

Fall Out Boy na pódiu.
Fall Out Boy na pódiu.

Diskografie

  • Večer s přítelkyní od Fall Out Boy (2003)
  • Vezmi si to do hrobu (2003)
  • Z filmu Pod korkovým stromem (2005)
  • Nekonečno na výšinách (2007)
  • Folie à Deux (2008)
  • Zachraňterock and roll (2013)
  • PAX AM Days (2013)
  • Americká krása/Americké psycho (2015)
  • Make America Psycho Again (2015)
  • MANIA (2018)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3