Klokan východní šedý (Macropus giganteus) je vačnatec žijící v jižní a východní Austrálii včetně Tasmánie. Říká se mu také klokan šedý velký a klokan lesní. Východní šedý samec váží asi 66 kg a je téměř 2 m vysoký. Jeho vědecké jméno Macropus giganteus znamená gigantický (obrovský) velkochov a šedý východní je druhým největším vačnatcem na Zemi. Největší je klokan rudý.