Xavier Rudd

Xavier Rudd (narozen 1978) je australský hudebník. Vyrůstal v malém městě Torquay ve státě Victoria v Austrálii. Když byl Rudd malý, naučil se hrát na didgeridoo na hadici od vysavače.

Rudd je známý z hudebních festivalů a koncertů v Austrálii a Severní Americe. Má mnoho fanoušků v Austrálii, která je jeho domovem, a také v Kanadě, kde nahrál několik živých alb.

Některé jeho písně mají politická témata, která se týkají životního prostředí a práv australských domorodců.

Osobní život

Rudd je otcem dvou synů, Joaquina a Finojeta, a manželem své kanadské manželky Marci. Tvrdí, že na cestách má s sebou ponožku svého syna Joaquina, protože jeho rodina často nemůže cestovat s ním.

Rudd o sobě také říká, že chodí naboso, což znamená, že nevlastní žádné boty ani jinou obuv. Rudd je také vegetarián.

Diskografie

Studiová alba

  • To Let (2002)
  • Útěcha (2004)
  • Jídlo v břiše (2005)
  • Bílá můra (2007)
  • Tmavé odstíny modré (2008)
  • Koonyum Sun *s Izintabou (2010)
  • Spirit bird (2012)

Živá alba

  • Živě v Kanadě (2001)
  • Live at the Grid (2003)
  • Dobrý duch (2005)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3