Harold Goodwin

Harold Goodwin (22. října 1917 - 3. června 2004) byl anglický herec. Narodil se ve Wombwellu, West Ridingof Yorkshire, Anglie.

Goodwin vystudoval Královskou akademii dramatických umění. Tři roky působil jako herec v liverpoolském repertoárovém divadle. Hrál v mnoha britských filmech 50. a 60. let. Obvykle hrál postavy z dělnické třídy ze severní Anglie v "placatých čepicích" nebo nižší vojenské hodnosti.

Goodwin hrál významné role ve válečných filmech The Dam Busters (hrál netopýřího muže Guye Gibsona, "Crosbyho"), Most přes řeku Kwai a Nejdelší den. Hrál také ve filmech The Ladykillers, Sea of Sand, Angels One Five a The Cruel Sea (kde byl operátorem ASDIC). Vystupoval také ve stovkách britských televizních pořadů. Hrál ve filmu Minder (jako "Dunning", epizoda "Get Daley!", 1984) a významnou roli ztvárnil ve filmu All Creatures Great and Small. Goodwin hrál také v populárním sitcomu z 80. let That's My Boy.

Naposledy se Goodwin objevil v televizi na začátku 90. let v telenovele Coronation Street. Hrál Josse Shackletona, otce Very Duckworthové, Jeho poslední televizní role byla v epizodě One Foot in the Grave v 90. letech, kde hrál umývače oken.

Filmografie

  • Mladý a nevinný (1937) - Řidič vepřového vozíku (bez titulků)
  • Nejšťastnější dny tvého života (1950) - Edwin
  • Dance Hall (1950) - Jack
  • Magnet (1950) - obsluha u stolku s kolíky
  • Muž v bílém obleku (1951) - Wilkins
  • Setkání s Venuší (1951) - 2. námořní hodnocení
  • Zelené porosty (1951) - Gosling
  • Poslední stránka (1952) - číšník Frank (bez titulků)
  • Odložený rozsudek (1952)
  • Karta (1952) - John (bez titulků)
  • Angels One Five (1952) - A.C. 2 Wailes
  • Kruté moře (1953) - ASDIC Operator
  • Velká národní noc (1953)
  • The Million Pound Note (1954) - Horace (bez titulků)
  • The Gay Dog (1954) - Bert Gay
  • Obtěžovaný hrdina (1954) - Twigg
  • Loď, která zemřela hanbou (1955) - druhý celník
  • Dítě za dva haléře (1955) - Kuřátko (bez titulků)
  • The Dam Busters (1955) - Batman nadporučíka Gibsona
  • The Ladykillers (1955) - Balíkový úředník (bez titulků)
  • Vy šťastlivci (1955) - vojín Rossiter
  • Teď a navždy (1956) - řidič nákladního auta
  • Kdo to udělal? (1956) - Pringle (bez titulků)
  • Charley Moon (1956) - Sid
  • Dlouhá ruka (1956) - Oficiální v Somerset House
  • Poslední oběšenec? (1956) - Cheed
  • Zarak (1956) - seržant Higgins
  • Tři muži ve člunu (1956) - Maze Keeper (Bludiště)
  • Carry on Admiral (1957) - Parker (bez titulků)
  • Mořská žena (1957) - úředník Daily Telegraph
  • The Prince and the Showgirl (1957) - Chlapec na zavolání
  • Most přes řeku Kwai (1957) - Baker
  • Barnacle Bill (1957) - Duckworth
  • Zákon a nepořádek (1958) - Blacky
  • Dívky na moři (1958) - Wal
  • Písečné moře (1958) - Road Watch
  • The Square Peg (1958) - (bez titulků)
  • Kapitánův stůl (1959) - Matthews (bez titulků)
  • Mumie (1959) - Pat
  • Ošklivé káčátko (1959)
  • Špatné číslo (1959) - Bates
  • Potopte Bismarck! (1960) - Letec v telefonním záznamu (bez titulků)
  • Operace Amor (1960) - Mervyn
  • Buldočí plemeno (1960) - Streaky Hopkinson
  • Teror kleští (1961)
  • Téměř ošklivá nehoda (1961) - Letecký mechanik
  • Na housle (1961) - desátník Reeves
  • Never Back Losers (1961) - Floyd
  • Psí chlupy (1962) - Percy
  • Anonymní podvodníci (1962) - George
  • Zrádci (1962) - Edwards
  • Fantom opery (1962) - Bill
  • Nejdelší den (1962) - britský voják (bez titulků)
  • Rychlá dáma (1962)
  • The Hi-Jackers (1963) - Scouse
  • Komediant (1964) - druhý asistent režie
  • Prokletí hrobky mumie (1964) - Fred
  • Zemři, příšero, zemři! (1965) - Taxikář (britská verze)
  • Nezvedej most, spusť řeku (1968) - Six-Eyes Wiener
  • Frankenstein musí být zničen (1969) - lupič (bez titulků)
  • Křovák (1969) - Steward
  • Vznášedlo (1969) - Feeney
  • Někdo chce, někdo nechce (1970) - Williams
  • Rogue's Rock (1974-1976) - Hawkins
  • Všechna malá a velká stvoření (1975) - Dinsdaleův strýc
  • Ach ne, to je Selwyn Froggitt (1976-1977) - Harry
  • Jabberwocky (1977) - 1. rolník

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3